Biblioteca ASTRA Sibiu


Address

Astra Park, Strada Mitropoliei, Sibiu, Romania

Despre

Un eveniment cu o semnificație aparte în viața românilor transilvăneni l-a reprezentat întemeierea la Sibiu a Asociațiunii transilvane pentru literatură română și cultura poporului român (ASTRA), în perioada 23-26 octombrie/4-7 noiembrie 1861. 

Odată cu constituirea ASTREI, a luat ființă și Biblioteca Asociațiunii, care număra la început 195 de volume. Fondul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu cuprinde: cărți, periodice, CD-uri, CD-ROM-uri, DVD-uri, casete audio, casete video, discuri, diafilme, diapozitive, benzi de magnetofon, manuscrise, cărți manuscrise, documente de corespondență, documente iconografice, cărți românești vechi (BRV), cărți străine vechi, cărți rare, documente cartografice, ex-libris-uri, medalii și altele.

Cele 4 filiale din oraș ale Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu asigură utilizatorilor cu domiciliul mai îndepărtat de sediul central un minim de lectură. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu sporește numărul și seriozitatea solicitanților bibliotecii prin profesori, cercetători și studenți.

http://www.bjastrasibiu.ro/

Alte sugestii

Lectorat francez a Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu

Centru cultural

Reședința de vară Brukenthal Avrig

Centru cultural

Centrul Creştin al Romilor – CCR

Centru cultural

Biblioteca ULBS

Centru cultural

Centrul Cultural Maghiar Sibiu

Centru cultural